De Club

BKV Den Bosch

De Club

BKV is opgericht op 1 oktober 1969. De vereniging heeft als doel het beoefenen van het kunstschaatsen te bevorderen. De club bestaat uit ongeveer 200 leden afkomstig uit de wijde omtrek van ’s-Hertogenbosch. Er wordt getraind in het Sportiom aan de Victorialaan in Den Bosch. Deze ijsbaan is, met uitzondering van 6 weken zomervakantie, het hele jaar geopend. Daardoor kan er bij de BKV het hele jaar getraind worden!

Er kan bij de BKV in verschillende disciplines geschaatst worden. Een hele belangrijke groep zijn de recreanten. Zij zijn de basis van de vereniging. Als recreanten het schaatsen wat meer onder de knie krijgen bestaat er de mogelijkheid om door te stromen naar de wedstrijdgroepen. Hierin onderscheiden we het synchroonschaatsen en het solorijden. In beide disciplines heeft de BKV altijd rijders gehad die zich konden meten met de nationale top van het kunstrijden in Nederland. Het streven van de vereniging is om zowel de recreanten als de wedstrijdrijders voldoende trainingsfaciliteiten te bieden om het niveau in alle groepen zo hoog mogelijk te houden. Ook voor oudere recreanten wordt gelegenheid gegeven bij de BKV te trainen.

Sinds begin 2013 is er nog een belangrijke en uitdagende discipline bij gekomen: Impaired Skating Den Bosch. Hiermee stelt BKV ook kinderen met een handicap in de gelegenheid om ook kennis te maken met het schaatsen.