Leer Schaatsen

Recreanten bij BKV

Al sinds de oprichting van BKV zijn de recreanten de basis van onze club. Als je als kind wil gaan schaatsen, start je in deze groep.
Het is al mogelijk om vanaf een 4 jaar te beginnen met kunstschaatsen.

Jong geleerd is oud gedaan!

De recreanten trainen iedere zaterdag anderhalf uur onder leiding van ervaren trainers. Als je net begint is het ook mogelijk om schaatsen te huren, maar als je van plan bent om door te gaan is het verstandiger om zelf schaatsen aan te schaffen.

Elk jaar kan je de vorderingen laten testen tijdens de diplomadag. Hier kan je examen doen voor door de KNSB erkende diploma’s (A t/m F).

De recreanten zijn ook de kweekvijver voor de wedstrijdgroep binnen BKV. Als het blijkt dat je het schaatsen goed onder de knie krijgt, wordt je door de trainers uitgenodigd voor een gesprekje. In dit gesprek wordt aangegeven dat er meer in je zit dan alleen een recreatieschaatser en als je wilt meer kan gaan trainen in één van de andere groepen die midweeks trainen.
Vanzelfsprekend is dit geheel vrijblijvend en kan je natuurlijk gewoon lekker blijven schaatsen op zaterdag .

Als je interesse hebt om te gaan schaatsen in deze groep, is het mogelijk om eerst een proefles te nemen. Voor een proefles of inschrijving, ga naar het kopje “Inschrijvingen” en vul het formulier in wat je wilt doen.

BKV bied naast het leren schaatsen, ook nog andere activiteiten. Onder het kopje “De Club”  kan je kijken wat de leuke evenementen er zijn.

Graag zien we bij ons op de ijsbaan.